Wat is een lichaam

Wat is een lichaam

Parfum is een van die producten die onze emoties kunnen beïnvloeden of, op een dieper niveau, zelfs kunnen oproepen als we Nederlands leren. De reukzin van mensen beïnvloedt alles wat we doen. Het kan zelfs onze gedachten en gevoelens beïnvloeden. Als mensen kunnen we emoties toekennen aan voorwerpen, waardoor ze mooi of slecht worden. Velen zijn verrast en boos door specifieke geuren, die hen op een bepaalde manier samenvatten. Wat betekent dat? Gewoonlijk worden iets als zweet, opwinding, woede, liefde of droefheid, of zelfs angst en geluk door de geur opgewekt, waardoor de emotionele reacties toenemen.

 

 

Nederlands leren Noord-Brabant

Uit een studie blijkt dat vliegen een betere reukzin hebben dan andere vliegen. Vliegen hebben minder reukneuronen dan mensen. Wat betekent dat? Denk aan de neuronen als de boodschappen in een menselijk brein. Net zoals er verschillende soorten berichten zijn in een menselijk brein, gaan er berichten van en naar verschillende zintuigen. Een goede manier om te begrijpen hoe verschillend de hersenen van een vlieg zijn, is te begrijpen hoe een menselijk brein werkt.

Wanneer we maaltijden eten, gaat het voedsel naar de maag en wordt het tijdens dat proces gefermenteerd. Het mengen en ontvormen van het voedsel op verschillende tijdstippen tijdens het verteringsproces draagt in grote mate bij tot de smaak en het aroma. De ASTM is de organisatie die het grootste aantal Nobelprijzen toekent voor haar bijdragen op het gebied van de geneeskunde. Een van de meest gebruikelijke manieren om aroma te begrijpen is door aan te tonen dat,

de ontwikkeling van een goede reukwaarneming is een normaal, vitaal kenmerk van leeftijd.

Wat een lekkere geur!

net zoals er verschillende zintuigen zijn die onze wereld vormen, zo hebben wij ook een uniek reukzintuig.

herkent en identificeert geuren die potentieel schadelijk zijn (verbranding, afstoting, bederf, ontsteking, enz.), terwijl andere aromatisch – aangenaam zijn.

Hoe zit het met lichaamsgeur?

produceert ons lichaam chemicaliën die net als reuk werken, op een niveau dat onze acties beter regelt dan zowat elk ander zintuig.

Wat als ik beurs ben?

Wat als ik een rood shirt draag met een blauwe spijkerbroek?

Nee, dat ben ik niet. Maar ik wil wel erkennen dat lichaamsgeuren dynamische en actieve wapens zijn, die veiligheidslekken kunnen binnendringen en onze sensoren kunnen verifiëren. Lichaamsoliën zijn verslavend, en in sommige studies worden ze gebruikt om psychologische stoornissen te behandelen. Studies hebben aangetoond dat de aromatische oliën een anti-bacteriële werking hebben, en dus bepaalde menselijke ziekten kunnen helpen voorkomen en bestrijden. Er zijn inmiddels veel producten ontwikkeld om de geur te verdrijven. Een aantal daarvan kan specifieke geureigenschappen onder controle houden. Enkele voorbeelden zijn de anti-spat spray, geparfumeerde handzeep, aftershave lotion, en zelfs body lotion.

Leave a Reply