The Rolling Rolling

Alternative accessories

 

 

 

 

We zijn nog steeds in de jaren 1920, maar hebben we echt niets geleerd? Hebben de Rolling Stones echt een ander bandjasje nodig, of wat een saai roulatieschema moet doen met de buik van een potentiële headliner — het heeft tenslotte bijna 2 decennia geduurd voordat de band respectabel werd! Op dezelfde manier hebben we misschien de jaren ’40-stijl organza bandjes gemeden ten gunste van het meer innovatieve Faberge textiel, maar laten we niet voor de stijl gaan. De echte schoonheid van een patchwork is dat het tegelijkertijd oud en nieuw is, iets wat meer in de buurt komt om het “band patches” te noemen in plaats van “proto du burgerschap”. Wat is de functie van een patchworkverband, en zal het nog een plaats hebben in een concertprogramma? Zoals met alles is het altijd beter om ter plaatse de vraag te stellen wat het niet is, in plaats van het voor de hand liggende te formuleren.

band patches

Gestreept zijn is standaard uniform voor de meeste soorten uniformen, maar het komt pas echt tot zijn recht als je kijkt naar de uniformen van hardcore (of wat anders? underground) bands. Deze worden meestal vastgezet met veiligheidsspelden, en niet door contact met de drager van het kledingstuk, dus het feit dat ze gekleurd of bedrukt zijn (met zeefdruk of zijde) betekent weinig. De meest populaire kleuren zijn zwart, rood en donkerblauw, waarbij grijs over het algemeen het gemakkelijkst is. Kijk eens naar de donkergroene, mosterdgele en, vreemd genoeg, roze Hardy Boys als voorbeelden — zij hebben allemaal een “hard edge” zonder al te manisch te zijn.

Wanneer men de geschiedenis van de uitdrukking “bands and hats” samen bekijkt, is het interessant op te merken dat het oorspronkelijk een verwijzing was naar het feit dat een aangekondigde band werd “geband” – dat wil zeggen, beëindigd – met een lederen band rond de omtrek.

bandeau

Wellicht onbewust is de tendens om naar Britse legeruniformen te verwijzen als “tighty-whities” het gevolg van de historisch ontoereikende aantallen mannen en verkleedkleren waarover de Britten beschikten. Dergelijke stereotypen moeten worden verdoezeld, in plaats van weerspiegeld. Overigens heeft dit geleid tot een soort uniformtrend in het Britse leger — hoe meer een soldaat een medaille draagt, hoe meer zijn dienstkleding (bestaande uit sjerpen) versierd zal zijn, maar er zijn geen vaste regels, en de verschillende regimenten blijven jaarlijks de kleur, stijl en vorm van hun uniformen veranderen.

c.b.o.

Franse hemdjes zijn een bijzonder genoegen voor liefhebbers van uniformen — lichtblauw met lange mouwen, de vierkante hals gedragen over een Frans hemdje, met elastische taillebanden. De Simonetta inlegzool biedt een andere optie met een enorme keuze — sommige hebben de witte bies op de bovenste helft, terwijl anderen hem in het midden hebben. De ongevoerde Paris Simonetta heeft een elegante rok, Franse modieuze knopen waarover een verborgen logo uitsteekt, wat een slim maar subtiel onderscheid geeft.

Als u een Vera Bradley “Unisex” kunt bemachtigen die oorspronkelijk in Frankrijk werd geproduceerd, in een maat die u al duizelig maakt als u er alleen maar naar kijkt, shop dan via vintage uniformwebsites. Een Shaun Tan lijn heeft een gelijkaardig silhouet, getextureerd met grijs, maar de patronen zijn een beetje “blparked” om het een eigenzinnige urban-chic smaak te geven.

Probeer ook eens curvyimage.com [http://www.curioust ingezet een cross-over stijl tussen curvy vrouwenkleding en mannenproducten] of designyourown uniform [http://www.designyourownwnwear.com/itations/DesignYourOwnwnwear.php]. Door een paar eenvoudige tekstinstructies in te voeren, kunt u het kledingstuk gewoon aan uw garderobe aanpassen.

Er zijn twee praktische redenen voor het dragen van uniformen. Ze laten je langer lijken, slanker, en serieuzer, en zo zijn ze in klassieke zin een soort van terug van weggeweest. Ze zijn ook een soort sublie geworden; gezien het feit dat alle vrouwen iets langer zijn dan mannen, en bredere heupen en dunnere benen hebben, kunnen statement shirts, gedragen met respect en de juiste personeelsetiquette, ervoor zorgen dat mensen zich des te meer op hun gemak voelen bij jou. Je kunt ook je solidariteit met je collega’s tonen door een gemeenschappelijk uniform te dragen, en tegen iedereen zeggen dat je hard werkt om deel uit te maken van je “esome” vergadering.

Of je nu de wereld gillend wilt zien afbranden, of liever (oneervol) een marathon loopt in je t-shirt en teenslippers, het t-shirt kan op een slimme maar eenvoudige manier over je uniformbroek, of joggingbroek gedrapeerd worden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

 

Leave a Reply