Hoe koop je een maatpak?

Maatpak

Laat uw maatpakkenmaker u rondleiden in zijn conceptstudio. Een conceptstudio is een in-house ontwerpbureau waar u alles kunt kiezen, van de stof tot de knopen en kragen tot het stiksel.

Er zijn twee verschillende soorten standaardpakken – het Either-type, dat van wol is gemaakt en minder duur is, en het volledig op maat gemaakte pak, dat van een willekeurige kwaliteit stof wordt gemaakt. Wanneer uw pak volledig op maat is gemaakt, lijkt het alsof het speciaal voor u is gemaakt:

Waar moet ik op letten als ik een maatpak koop?

Het belangrijkste element bij het kopen van een pak is de stof. Kies ofwel een wollen pak ofwel een gemengde (wol & polyester, lycra, microvezels, katoen, zijde, of denim) stof. Een pak van een gemengde stof is goedkoper, maar ziet er een stuk minder elegant uit.

Het tweede waar u op moet letten bij het kopen van een maatpak is de pasvorm… Probeer het. Dit is het belangrijkst. Een pak moet, net als een goede schoen, goed hangen en zitten. Te veel ruimte bij de schouders (of schoot, indien gewenst) zal het pak er goedkoop uit laten zien. Te veel ruimte in de taille, in het kruis of aan de kruis-kant zal u er volumineus uit laten zien. Om er zeker van te zijn dat het pak goed past, kunt u een vriend vragen u te helpen en te proberen te gaan zitten en uit het bad te komen terwijl u het pak draagt. Het beste is om dit staand te doen in plaats van zittend. Om het gemak bij uw zitvlak te controleren (de lengte van kruis tot heup, bijvoorbeeld) probeert u het maatpak aan te trekken en buigt u vervolgens voorover om uw vriend het been te laten optillen. Controleer tegelijkertijd (taille en kruis) of de pijpen goed tot uw knieën reiken.

De functie van het jasje en de broek zijn gebaseerd op uw lichaamstype. Zo zal een jasje met een pofachtige taille, gecombineerd met korte mouwen, u korter en volumineuzer doen lijken. Een slank gesneden pak met een peplum met dubbele rijgsluiting (een strook stof die rond de voorkant van het pak is genaaid en de knopen en revers verbergt), gecombineerd met minimale revers, zal te schraal zijn en u er nog korter doen uitzien.

Natuurlijk moet uw pak altijd bij uw lichaam passen; alleen op maat gemaakte pakken hebben ongetwijfeld een betere pasvorm dan pakken van de plank, maar vermijdt smaak Herfst- en Wintermode zich rond de taille en de buik, dus zijn taillegesneden pakken eigenlijk het meest veelzijdig voor dag- en avondkleding. Voor een elegant, slank zittend pak, kies je een- welke stof je ook kiest. Voor een wollen pak, kijk dan uit voor aardolie Lycra stof, echter, als je voelt dat Lycra presenteert de beste look. In plaats van een zware stof als wol of ornament nylon, kunt u beter kiezen voor microvezels, die fijner zijn dan stof en de glans hebben die zijde heeft.

Je broek moet aansluiten op de binnenkant van de broekspijp van je jasje, en net de bovenkant van je schoenen (het kruis) bedekken is voldoende. Zorg ervoor dat je broek dichtgeknoopt is. Meer dan één cabriolet in je kast hebben is de beste manier om je broek vuil te maken.

Uw riem moet bij uw schoenen passen en moet een gesp van uw schoenen verwijderd zijn om een duikvlucht te voorkomen. Portemonnees moeten ook passen bij de stof die u hebt gekozen.

Uw haar is een zeer belangrijk onderdeel van het uiterlijk van uw klant. Een goed kapsel draagt veel bij aan het zelfvertrouwen van je klant. Een slecht kapsel kan een look volledig ruïneren. Probeer je klanten (en jezelf) een ruime keuze te geven; omdat er een groot aantal stijlen zijn waar je voor kunt gaan, moet een goed kapsel een keuze zijn van zowel de klant als van jou. Zorg ervoor dat je haar kort tot middellang is, natuurlijk en NIET langer dan schouderlengte; knip je haar niet te dicht bij de oren. Als u naar een groot feest gaat, kies dan een kapsel dat bij de gelegenheid en de persoonlijkheid past.

Ga niet naar het feest met je haar super-sheer. Je haar uit je gezicht houden voegt heel wat mysterie toe aan de ontvangende derde. Maak je haar op zijn minst enigszins nat, zo niet grondig doorweekt, als het volgens gemaakt is.

Meisjes, zowel als vrouwen, zijn gemotiveerd om een goede eerste indruk te maken bij hun ontmoeting met iemand. Als je hulp nodig hebt met initialen, gebruik dan initialen zoals je wilt. Geen enkele hoeveelheid make-up kan je haar stralender of opvallender maken. Zacht warm, maar smaakvol klassiek, is een goed advies.

Leave a Reply