Dameslingerie Voor Vrouwen

lingerie

Vrouwen dragen al meer dan 3500 jaar lingerie. Het werd voor het eerst geproduceerd om mannen te dienen, en werd vroeger geclassificeerd als een ‘vrouwenkledingstuk’. Het is misschien wel de meest succesvolle bijdrage van de vrouwenmode aan de mannenmode: wij zijn erin geslaagd dit gebruiksvoorwerp om te toveren tot een sexy consumptieartikel – de Franse manier van pronken.

Dit kwam tot stand dankzij verschillende invloeden. De eerste daarvan was de “hanky-houpe”-look, geïntroduceerd door de onafhankelijke ontwerper Etienne Aigner in de jaren ’60. Een andere belangrijke modemaakster was de aartslelijke Elizabeth Arden die lingerie in de mainstream bracht en de aandacht en nieuwe klanten trok van mannen die hun postuur wilden vervrouwelijken. Hier ontstond de term “ender”, afgeleid van de mannelijke vorm van het woord “eners” dat “krimpen” betekent.

Lingerie voor vrouwen wordt steeds meer een modeartikel voor de vrouw zelf. Veel Europese en Amerikaanse merken komen met nieuwe stoffen, stijlen, looks en zelfs nieuwe pasvormen die het dragen van lingerie voor vrouwen nog aangenamer en comfortabeler maken.

Deze bloeiende mode voor dameslingerie is niet verwonderlijk: zij is al tientallen jaren aan het ontstaan door een combinatie van factoren. De factor comfort heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het dragen van lingerie al eeuwenlang bestaat. De rol van de vrouw in het evoluerende mannelijke perspectief betekende dat het idee zelf van borstcreatie en borstvoeding werd geëvolueerd tot een winstgevende industrie (inderdaad, het is nog steeds verbonden met een gevoel van vrouwelijkheid). De toename van het aantal stereotypes betekende ook dat de borst een aanwinst werd voor de garderobe, in plaats van een bron van erotische fascinatie. Dit heeft geleid tot de verrassende combinatie van sexy lingerie voor vrouwen met rokersjassen voor mannen, iets wat nu pas een bredere publieke markt heeft bereikt! Hier is een vergelijking die u kan helpen om de ambivalente Yin en Yang van mannen- en Lingerie Eindhoven te waarderen.

Je kunt niet over vrouwenlingerie praten zonder het over borstvoeding te hebben. Dit gaat over het recht van een vrouw om haar kind borstvoeding te geven. Het is een gegeven recht, bovendien ook een noodzakelijk recht. Met de vooruitgang van de laatste decennia op het gebied van IVF-behandelingen en luiers, is het niet meer ongewoon dat een vrouw borstvoeding geeft in de beslotenheid van haar eigen huis. Dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden wat betreft de wijze waarop wij zowel onze vrouwelijke als onze professionele kant kunnen verkennen. Als hij wil, kan een man zijn kinderen borstvoeding geven in een restaurant, in het volle besef dat zijn vrouw zich in een intieme omgeving bevindt waar zo’n handeling discreet kan worden verborgen en dat de combinatie van de twee buitengewoon sexy is.

Kortom, er valt veel te zeggen voor dit uitgesproken vrouwelijke en sexy product; lingerie voor vrouwen. Maar dat betekent niet dat we alle trends moeten volgen die ons kwetsbaar zouden maken en geen enkele oplossing zouden bieden! In plaats daarvan moeten we proberen onze positieve troeven te versterken, ze op een andere manier te versieren… en ervoor te zorgen dat de trends onze positieve vrouwelijke eigenschappen niet in het gedrang brengen.

 

Leave a Reply